Tikar
 Kennelägare
 
Eva Lindquist
Malidsvägen 26
511 99 Sätila

Tel: 0301-425 50
Mob: 0704-23 23 94
 Gästboken
 
 
 

Gärda
Little Frogs Valduenza Extremadura "Gärda"

Född: 2011-12-16
Reg nr: SE12727/2012
Utställningsmeriter: Excellent, 2 btkl m R-Cert
Höfter: A/A
Armbågar: 0/0
Ögon: Katarakt, partiell cortex ekvatoriell, lindrig: 2014-10-13
Patella: UA
L2-hga/HC: Genetically Clear/Genetically Clear
MH/BPH: MH-Genomfört med godkänt skott/BPH-Genomfört med godkänt skott


Stamtavla med bilder


Om Gärda

”Gärda” heter egentligen Little Frogs Valduenza Extremadura. Hon är född här på kenneln den 16 December 2011. Hon är en dotter till ”Quta” och är ett barnbarnsbarn till ”Maijken”.

”Gärda” är min drömvalp! Hon har allt som jag anser att en stafford ska ha! Valet att hon skulle stanna hemma var självklart!!

Jag har både ”Gärdas” mormor och gammelmormor hemma. Detta gör henne speciell eftersom hon är fjärde generationen från samma linje.
Hon är en lugn och lättlärd ung dam med en härlig attityd.

Nu har "Gärda" börjat sin utställningskarriär. Hon älskar att visa upp sig och är så duktig. En riktig stjärna och på flertal valp utställningar. Hon har blivit BIR valp 4:a gånger och BIM valp 1 gång. På Västra terrierklubbens utställning i Tånga Hed blev hon även BIS 4:a valp!!
Starten i juniorklassen har gått över förväntan! 3 gånger är hon ställd officiellt. Alla 3 gångerna har hon fått Excellent och blivit placerad. I Växjö som 4:a, i Göteborg som 1:a med CK & i Malmö hamnade hon i unghundsklassen men även då Excellent och 2:a.
Den 25 augusti på terrierklubbens utställning blev det Excellent och 1:a unghunds tik, 2:a btkl med R-CERT för Lena Stålhandske, Sverige

Hon är höftledsröntgad med grad: A och armbågsröntgad: UA. Hon är även ögonlyst: UA och Patella luxation: UA. Den 13 oktober 2014 vid en rutinmässig ögonlysning upptäcktes det att hon hade utvecklat en lindrig Katarakt, partiell cortex ekvatoriell. Genetisk betydelse okänd. Hennes framtida avelskarriär är därför nu lagd på is till ny ögonlysning är gjord.
Den 4 maj 2013 genomförde hon sin hon BPH beskrivning med godkänt skott. Den 8 september genomförde hon sin MH beskrining med riktigt trevligt resultat och ingen reaktion på skott!
"Gärda" har även godkänt anlagsprov i Viltspår.

"Gärda" är underbar avelstik! Frisk, lätta dräktigheter/förlossningar och en mycket god mor!
Den 1 december 2013 fick ”Gärda” sin första kull med 7 valpar, 3 hanar och 4 tikar. Alla mahogny brindle och ser mycket lovande ut. Little Frogs Z-kull.
Den 19 november 2014 fick hon sin andra kull med 3 valpar, 2 hanar och 1 tik. Alla röda meed vita tecken. Little Frogs D2-kull.

Det är mycket spännade att följa denna unga frökens utveckling!!