Allt för dig och din hästTill en början kan det kännas överväldigande när du precis bestämt dig för att köpa din egen häst och ska börja införskaffa den utrustningen som du behöver. Ett bra tips är att klicka dig vidare på nätet och kolla vilken utrustning som finns på marknaden.

Det här behöver du till din häst

Idag finns det en hel uppsjö av utrustning du kan köpa till din häst. Men det är viktigt att komma ihåg att du inte behöver köpa allt på en gång utan kan göra det allteftersom du ser vad just ni behöver. Utrustning som kan vara bra att ha redan i början är grimma och grimskaft. Även ett bra foder och en stallplats är bra att ha färdigt redan från start. Utöver det bör du även ha en sadel, träns och täcken i olika tjocklekar till din häst.

Utrustning till dig som ägare

Som ryttare är den allra viktigaste utrustningen hjälmen. Sen bör du även ha ett par bra ridskor med en klack och bekväma ridbyxor som inte ger dig skavsår när du rider. Även en säkerhetsväst är bra att investera i redan från början. Säkerheten ska alltid ha hög prioritet både för dig som ryttare men även för din häst.