Varmt och skönt med hundtäcke för hunden i vinterVåra hundar är våra bästa vänner och vi vill ge dom alla möjligheter att må så bra som möjligt. Det kräver allt från mat och skötsel till aktivering och gos. Olika hundraser har sina egna behov så det är viktigt att du tar reda på vilka specifika behov din hund har.

Håll hunden varm och torr med rätt täcke

Många hundraser har päls som håller dem varma, men en del hundraser har inte det. Då är det upp till dig som hundägare att hjälpa hunden hålla sig varm och torr. Beställ online och slipp ta med dig hunden till djuraffären för att prova ut täcken.

Har du ett måttband eller tumstock hemma kan du själv mäta vilken storlek på täcke som din hund behöver. Mät avståndet mellan halsens fäste mot ryggen och svansroten. Längden motsvarar storleken på täcke. Eftersom din hund sannolikt inte bryr sig om hur täcket ser ut, vilken färg eller mönster det har, kan du välja det du tycker är fint.

Tänk på att det kan vara värt att ha mer än ett täcke till din hund, så att du har ett extra. Se bara till att det är likvärdiga täcken så din hund inte fryser.