Allt för din jakthundAtt vara en jakthund är ett speciellt jobb. Men det är faktiskt också det som mest liknar hundarnas vilda liv från när de var vargar. Då jagade dom i flock där olika individer hade olika styrkor. De här styrkorna har sedan människan avlat vidare på genom åren.

Mer än en kompis

Din jakthund är mer än en sällskapskompis. Nog för att de också kan tycka om att gosa på soffan, men de har ett jobb att sköta och de vet om det. De assisterar dig i din jakt och det skapar ett fantastiskt band mellan hund och hundförare.

Givetvis behöver din hund ha allt den behöver normalt sett också. Så som en plats att sova på, bra mat, omvårdnad och kärlek. Utöver det kan en hund som används till jakt behöva ytterligare utrustning. Exempelvis GPS-halsband, signalväst och kanske en flytväst. Som tur är kan du handla på nätet och hitta precis allting du behöver.

Jaga tillsammans

Att jaga tillsammans med en hund är något människan gjort nästan lika länge som hunden varit domesticerad. Skillnaden nu mot då är att vi har mer och bättre utrustning. Vi har också mer kunskap än förr om hur viktigt det är med en bra relation till hunden.