Skaffa ett akvariumOm du har oturen att vara allergisk mot pälsdjur kan akvariefiskar vara ett bra alternativ för dig. Men det finns några saker som kan vara bra att ha i åtanke när du planerar att skaffa ett akvarium. Här nedan får du några tips.

Välj rätt akvarium

Till att börja med är det viktigt att du väljer ett bra akvarium. Mät den plats där du tänker dig att akvariet ska stå, för att sedan leta efter ett i passande storlek. Det finns akvarium i många olika storlekar. Planerar du att ha ett större antal fiskar ska du givetvis välja ett akvarium av större storlek, men exakt hur stort just dina fiskar behöver ha det kan du rådfråga personalen i djuraffären om.

Tillbehör till akvariet

Nästa steg är att skaffa tillbehör och inredning. Du kommer bl.a. att behöva pumpar, filter, termometer och eventuellt en bakgrundsbild. Med inredning så som sand, växter, små hus och gömmor ser du till att dina nya kompisar trivs som fisken i vattnet.

Köp akvarium och tillbehör

Du kan få tag på det du behöver för dina fiskar i djuraffärer. Köp på nätet om du vill handla billigare samt få allt från ett och samma företag. Då kan du även välja hemleverans.